Produkcja soku
Samo Jabłko to sok, który tłoczymy z naszych własnych jabłek. Dzięki ich dostępności, możliwości właściwego przechowywania, oraz krótkiej drogi z sadów do tłoczni, Samo Jabłko jest produktem najwyżej jakości.
Nasz sok to efekt całorocznej pracy. Dokładamy wszelkich starań, by owoce produkowane w naszym gospodarstwie wyróżniały się wysoką jakością. Zabiegi pielęgnacyjne i ochronne wykonywane są zgodnie z Integrowaną ochroną roślin, co oznacza, że korzystamy w sposób zrównoważony z dostępnych metod ochrony. Zebrane jesienią owoce selekcjonujemy i poddajemy myciu, tłoczeniu oraz łagodnej pasteryzacji. Sezonowo produkujemy również soki jabłkowe z dodatkiem innych owoców, warzyw i przypraw. Do soku nie dodajemy wody, cukru, ulepszaczy smaku, konserwantów.
Samo Jabłko zachowuje świeżość do trzech tygodni (przechowywane w lodówce) lub do 10 dni (przechowywane w temperaturze pokojowej). Trwałość taką uzyskujemy dzięki:
– łagodnej pasteryzacji, która pozwala również na zachowanie cennych wartości odżywczych
– systemowi opakowań BAG IN BOX (worek w kartonie) – kranik w worku nie pozwala na dostęp powietrza do środka, a karton utrzymuje worek w takiej pozycji, aby kranik był zawsze zalany sokiem
– odpowiedniemu, stopniowemu chłodzeniu soków oraz przechowywaniu ich w komorze z kontrolowaną temperaturą.